Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teafaolaj pattanásos bőrre

Hogyan kell használni a teafaolajat pattanásos bőrre?

A pattanások frusztrálóak lehetnek, feldühíthetik és leüthetik önbizalmukat. Ha úgy tűnik, hogy a kitörések a lehető legrosszabb pillanatokban történnek - kínos.

Tehát úgy érzi, mint egy tinédzser, mint kívülálló, mint a különös. A pattanások megnyugtató bőrápoló lépéseinek ismerete illóolajok segítségével visszaveheti az irányítást.

Mi az a pattanás?

A pattanást tudományosan krónikus gyulladásos bőrbetegségnek tekintik. A krónikus a pattanásokat folyamatos, hosszú távú bőrbetegségnek, a gyulladásosnak pedig azt írja le, hogyan reagál immunrendszere gyulladt, rózsaszín-vörös pattanások kialakulására.

A pattanások a szőrtüszők / pórusok és a faggyú / olajmirigyek betegségei. A pattanásoknak három dolog kombinációjára van szüksége a kezdethez.

Először is, a bőre fagot vagy olajat választ ki, ezért az olajos és kombinált bőrtípusok hajlamosak a pattanások kialakulására.

Másodszor , a bőre nem fog elég gyorsan kiszáradni - általában a bőr sejtjei szinte teljes egészében eloszlanak 30 naponta. Amikor a természetes hámlás lelassul, az elhalt bőrsejtek csapdába esnek a pórusok belsejében.

Végül a pórusokkal töltött olajdugók és az elhalt bőrsejtek táplálékká válnak a pattanásokat okozó baktériumok számára - Propionibacterium acnes. Ahogy ezek a baktériumok növekednek, olyan típusú fehérjéket bocsátanak ki, amelyre az immunrendszere reagál, ez gyulladást okoz, amely foltnak, pattanásnak vagy pattanásnak látszik.

A pattanások nagyon gyakoriak a pubertás idején, mivel a hormonváltozások miatt a bőr zsíros lesz, kezdve a pattanások ciklusát.

Ez is az oka annak, hogy a nők hajlamosak lehetnek pattanásokra a havi ciklusuk során. A pattanások azonban nemcsak a tizenéveseket érintik, hanem a menstruáció során bekövetkező hormonváltozásokhoz sem kapcsolódnak.

A pattanások egyre gyakoribbak a felnőtteknél is, amelynek oka a stresszhez, az étrendhez, az életmódhoz és más stresszorokhoz kapcsolódhat. Ha pattanása van, a bőrt gyulladásos foltok szenvedik - ezeket könnyű azonosítani, mivel rózsaszín-vörös gyulladást okoznak.

Fájdalmasak lehetnek, duzzasztott fejet képezhetnek, és gyógyuláskor hagyhatják el a hiperpigmentáció barna nyomait.

Miért érdemes használni a teafaolajat?

A teafaolaj egy természetes antiszeptikum, amelyet extrahálnak az ausztrál teafa leveleiből. Elősegítheti a baktériumok és a mikrobiális szaporodás elleni küzdelmet, különös tekintettel a pattanásokra hajlamos bőr elleni küzdelemre.

Ha a pattanások egyik okát eltávolítják, akkor a pattanások nem foghatják el a bőrt. A teafaolaj használata ellensúlyozza a bőr Propionibacterium acnes növekedését - a pattanásokat okozó baktériumokat.

A megfelelően hígított teafaolaj termék először segít ellensúlyozni a pattanásait, másodszor pedig segít megelőzni azt. Esszenciális olajként a teafaolaj hatékonyan képes bejutni a pórusaiba.

Ezen a helyen pattanások alakulnak ki, és ennélfogva ott kell elérniük a pattanáskezelést. Az olaj visszaszorítja az izzadást, pontosan úgy, mint egy mágnes, de az olaj szereti az olajat, így a teafaolaj tökéletes megoldást jelent a zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre.

A teafaolaj hatékonyan felgyorsítja a bőr gyógyulási folyamatát. Valaha csapdába esett egy pattanásfolyamat-ciklusban, amely csak úgy tűnik gyógyulni, ahogy a következők felbukkannak?

A teafaolaj segíthet. Antiszeptikumként a teafaolaj hatása megakadályozhatja a káros baktériumok növekedését a pattanásokban, ez azt jelenti, hogy a bőr gyorsan gyógyul.

teafaolaj.jpg