Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konyhai kiegészítők

Könyhai eszközök használata

A konyhai elektromos készülékek megkönnyítik mindennapi életünket. A konyhai eszközök nemcsak a főzési területet tartalmazzák, beleértve a tűzhelyet, a hűtőszekrényt és a mosogatógépet, hanem a kis konyhai eszközöket is, mint például vízforraló, kenyérpirító vagy kávéfőző.

Elmagyarázjuk, hogy mit kell figyelembe vennie a konyhai eszközök felszerelésekor, és elõzetes ötleteket adunk a nagy konyhai eszközök harmonikus integrálására a konyhának általános képéhez.

Konyhai eszközök, mint például a tűzhely és a mosogatógép, valamint a ma használt mosógép is minden háztartás alapvető felszerelése. Ezek viszonylag fiatal szolgáltatások, amelyek nemcsak megkönnyítik a konyhai munkát, hanem sokkal gyorsabb a házimunka. A konyha történetét tekintve világossá válik, hogy a házimunka 100 évvel ezelőtt időigényes ügy volt, amely lehetetlenné tette a nők számára a munkát.

Jó, hogy manapság a konyhai eszközök egész serege megkönnyíti a mindennapi életet.

Nagy és kis konyhai készülékek

A nagy konyhai készülékeket sok esetben közvetlenül a konyhába telepítik. Sok szép megoldás, hogy egy konyhai szekrény. A jól ismert gyártók a legtöbb konyhai készüléket akár beépített készülékként, akár szabadon álló készülékként kínálják. Tehát van egy választás, hogyan állítsd be a konyhai eszközök és szeretné színre.

A kis konyhai készülékek, úgy néz ki, egy kicsit más. A sok kis konyhai kütyü általában a pulton, a konyha sziget, vagy várjon a konyhabútor hogy használják őket. Közben is vannak okos tárolási megoldások a konyhabútor, integrálva a kisebb készülékeket a konyhában, és megidézni egy fogantyúval, ha szükséges.

Manuálisan, mechanikusan vagy elektromosan kinyitható szekrények, rekeszek és polcok, amelyek az eszközök használata után "eltűnnek", és így láthatatlanná válnak. Ilyen módon a konyhája nem érzi magát teljesen, és könnyebb tisztán maradni.

Konyhai kütyü megkönnyítik a munkát

Egy főző- és sütőkonyhában sok konyhai kiegészítőre van szükség. A konyhába segítők, akik minden bizonnyal ritkán hiányzik, többek között kész készletek és vágódeszka, egy tésztaszűrő, háztartási és saláta olló, felhordáshoz fakanállal, és egy konyhai mérleg, és a burgonya hámozó diótörő. Ezeknek és néhány más konyhai eszköznek az egyes konyhák alapvető tulajdonságainak kell lennie.

Számos konyhában ugyanakkor rengeteg konyhai eszköz található, amelyek csak ritkán ki a fiókból. De amire igazán szüksége van?

Konyhai segítő főzés közben

Minden szakácsnak - legyen szó akár profi, akár amatőrről - konyhai segítőkre van szüksége a főzéshez. Ez természetesen magában foglalja a klasszikus fakanállal szószok és ételek keverésére, de a spatula is. Enélkül a burgonya, palacsinta megégne. Spatulával, és a főzés kanál szükség szerint, ott is lyukakkal ellátott és a hornyok, úgyhogy a sütési vagy is marad az üstben merítőkanál.

Mikor jön az adag főtt étel egy része merőkanál és merőkanál a standard a konyhában. Több kiszolgáló és saláta szerverek is gyakran része egy jól felszerelt konyha. Különböző anyagokból készülnek: a fakanálból a rozsdamentes acélig, a tapadásmentes bevonatú fémekig a műanyag konyhai eszközökig.

Itt azonban mindenkinek tudnia kell saját magának, milyen széleskörűen akarja megszerezni a felszerelést, és hogy a mártásos hajó valóban használható-e a mindennapi életben. Ha kétségei vannak, könnyen kezelheti egy evőkanállal. (Az étel felhordása azonban kissé tovább tarthat.)

Az asztalon kell, természetesen só-bors örlő és a teás kancsó sem hiányozhat, hogy szolgáljon minket.

Minden konyhai segítő a helyükön

Annak érdekében, hogy gyorsan megtalálja a konyhai segítőket, és kéznél legyenek, állandó helyre van szükségük a konyhában.

Evőeszköz-dobozok és függesztett sodrófák ideálisak szervező egységként, hogy rendbe hozzák a konyhai eszközöket. A konyhai fogasokon kampók vagy mágnesek segítségével számtalan konyhai eszköz tárolható, például olló, simítóval és habverővel. Még a konyhai kocsikban is gyakran van lógó eszköz.

Az evőeszköz-betétek sokféle méretben kaphatók, minden konyhai szekrény megtalálhatja a megfelelő méret. Ha rugalmas fiókbetéteket használ a nagy fiókokban minden konyhai eszközhöz, akkor érdemes ezeket csúszásgátlóval rögzíteni. Ellenkező esetben a rendetlenség gyorsabban terjed, mint szeretné.

Szintén rozsdamentes acéltartály a pulton elterjedt. Ezenkívül a késtömb gyakran beragad a munkalapra, ha a konyhai késeket nem rögzítik mágneses szalaggal, vagy nem helyezik mágneses késtartó állványra. A késdarálónak meg kell találnia a helyét mellette, hogy mindig kéznél legyen.

Konyhai segítők - hosszú lista

Bár mi még nem is hívott egy töredéke a meglévő konyhai segítők itt, ez egy hosszú listát.

Alapvetően csak azt a konyhai eszközöket kell felszerelnie, amelyekre valóban szüksége van. Ez banálisnak hangzik, de sok konyha tele van konyhai cikkekkel, amelyeket soha nem használnak. Csak helyet foglalnak el és drágák. A speciális konyhai segítőket, amelyekre csak egyszer van szükség különleges alkalomra, gyakran kölcsön lehet venni a családdal vagy a barátokkal. Ezenkívül sok olyan konyhai cikket, amelyeket nekünk reklámoznak nekünk, valódi értékükre kell tesztelni. Sok dolgot ugyanúgy el lehet végezni késsel, vágódeszkával és kézi keverővel.

Tehát nem veszíti el az áttekintést és az értékes helyet a konyhában.