Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hörghurut - Otthoni gyógymódok

Bronchitis - otthoni gyógymódok

Sok ember otthoni gyógyszereket használ a hörghurut kezelésére. Például a szülők és a nagyszülők már készítettek mellcsomagolást burgonyával vagy kakukkfű infúzióval lélegezték be.

Valójában az ilyen otthoni hörghurut-gyógyszerek enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást. Itt megtalálja a legjobb bronchitis otthoni gyógymódok választékát!

Bronchitis: otthoni gyógyszer a tünetekre

Sok bronchitis otthoni jogorvoslatot használnak, amelyeket különféle célokra használnak. Néhányan azt állítják, hogy támogatják a nyálkahártya eltávolítását a légzőrendszerből, mások enyhítik az irritált nyálkahártyát vagy enyhítik a kísérő tüneteket, például láz vagy torokfájás, fejfájás és testfájdalmak.

Miért nem ismert néhány otthoni gyógyszer a hörghurut kezelésére, nem pontosan ismert. Ez vonatkozik például a mellcsomagolásokra és a szövetekre. A sok éves tapasztalat azonban azt mutatja, hogy ezek valóban enyhíthetik a hörghurut tüneteit.

Ezen túlmenően számos otthoni hörghurut-kezelés jól tolerálható és alig okoz mellékhatásokat. Ezért gyakran gyermekeknek és terhes nőknek is alkalmasak.

Időnként a hörghurutot gyógyszeres kezeléssel kell kezelni. Ezt a gyógyszeres kezelést különféle otthoni gyógymódokkal lehet támogatni. A bronchitisben szenvedő betegek tanácsot is kérhetnek orvosától vagy gyógyszerészétől.

Lélegezzen be illatokat

A hörghurut további otthoni gyógyszereként gyakran javasolják gőzölő inhalációkat gyógynövények hozzáadásával. Például a zsálya, a kamilla, a kakukkfű vagy a bordák alkalmasak. A gőz hidratálja a légutakat.

Ezenkívül a növényi főzetből származó illóolajok gyógyító hatásaikat közvetlenül a légzőrendszer nyálkahártyáira fejlesztették ki. Elősegítik a nyálka eltávolítását és megnyugtatják az irritált nyálkahártyákat bronchitisben. Naponta többször is belélegezhet. Ezután ne tegye ki magát hideg levegőnek. A hirtelen hőveszteség tovább gyengítheti a nyálkahártyák immunrendszerét.

A belégzéshez nincs szüksége speciális inhalálókészülékre. Elég melegíteni a vizet egy serpenyőben, és hozzáadni a kívánt gyógynövényeket egy főzéshez. A legjobb, ha ülés közben lehajolja a fejét az edény fölött, és lélegezzük be az emelkedő gőzt. Ha egy nagy törülközőt helyez a feje fölé, akkor a nedves levegő még nagyobb koncentrációval kerül a légutakba.

Ügyeljen arra, hogy a víz ne legyen túl forró. Egyébként a belélegzett forró gőzök károsíthatják az érzékeny nyálkahártyákat. A bőr égési sérülése is fennáll. Ezért különösen a gyermekeket figyelmeztetni kell a belélegzésre és a folyamatos ellenőrzésre.

Kerülje a stresszt és a dohányfüstöt

A fizikai pihenés és a stressz elkerülése fontosak a gyors gyógyuláshoz. Különösen alvás közben a test nagyon szükséges erőket szerezhet betegségek leküzdésére. Kerülje a dohányfüst elkerülését is. Ha ezután bevált otthoni gyógyszereket is használ, akkor hatékonyan enyhítheti a komplikálatlan hörghurut tüneteit.