Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tömjén illóolaj 7 csodálatos előnye

Emlékezhet arra, hogy a tömjén egyike azoknak az ajándékoknak, amelyeket a három király elhozott Jézus csecsemőjének születése után. A tömjén egykor nagyon értékelt vegyület volt, amelyet erős aromájáért áhítottak. Az északkelet-afrikai és indiai őshonos Boswellia-fából származik, és a mai napig gyakran égetik és használják vallási szertartásokon. Noha a tömjént még mindig betakarítják és használják, mint évezredekkel ezelőtt, manapság sokan inkább kihasználják az ebből előállított illóolaj elképesztő előnyeit.

Honnan származik a tömjén illóolaj?

A tömjén illóolaja a Boswellia fa belsejében található gyantából vagy nedvből származik. A nedveket kivonják, majd hagyják megszáradni és megkeményedni. Megkeményedett, majd gőz desztillációval tiszta illóolajat kapunk. A tömjén illóolaj számos elképesztő előnye miatt továbbra is az egyik legnépszerűbb illóolaj. Az általa előállított illat elegendő a béke, a nyugalom és az általános wellness elősegítésére az otthonban. 

A tömjén illóolaj 7 csodálatos előnye

Annyi csodálatos előnye van a tömjén illóolajnak. Ha a 7 legjobbat keresi, vegye figyelembe, hogy a tömjén illóolaj:

1) Dinamikus a fogak egészsége szempontjából: Antiszeptikus tulajdonságainak köszönhetően a tömjén illóolaj természetes megoldás a szájban lévő baktériumok leküzdésére, amelyek plakkot és rossz leheletet okozhatnak. Ez segíthet a fogszuvasodás és a szájüregi fertőzések megelőzésében. Az íny egészségének megőrzése érdekében tömjén illóolajat adhatunk a szájvízhez és a fogkrémhez.

2) Légzőszervi betegség csökkentő: A tömjén illóolaj megkönnyítheti a hörgő- és orrmelléküreg-fertőzések tüneteit a test légutainak megtisztításával. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai megnyitják a légutakat, amelyek hatékonyak lehetnek az asztmában szenvedők számára. A tömjén illóolaj a köhögést is csillapítja és csökkenti a váladékot.

3) Támogatja a sejtfunkciókat: A jó egészség támogatásának és az immunrendszer fellendítésének képessége a tömjén illóolajat ideálisvá tette az egészségi állapot szempontjából. A tömjén illóolaj olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek elősegítik a sejtek egészséges működését, elősegítve a sejtek és szövetek regenerálódását. Adjon néhány cseppet egy porlasztó illóolaj-diffúzorhoz, hogy megkapja a napi dózistámogatást.

4) Természetes fertőtlenítés: Fertőtlenítőszerként használva a tömjén illóolaj legyőzheti a hibákat és megszabadulhat a baktériumoktól a piacon forgalmazott egyéb termékek kemény vegyi anyagai nélkül. Egyszerűen keverjen össze néhány cseppet egy spray-palackban vízzel, hogy házi készítésű, isteni szagú, univerzális megoldást hozzon létre.

5) Hasznos a gyulladás csökkentésében: A tömjén illóolaj egyik fő összetevője egy olyan vegyület, amely ugyanúgy hat, mint a vény nélkül kapható gyulladáscsökkentők, például az aszpirin és az ibuprofen. A tömjén illóolaj gyulladáscsökkentő hatása nemkívánatos mellékhatások nélkül csökkentheti az olyan betegségek gyulladását, mint az ízületi gyulladás, az asztma és a Crohn-betegség.

6) A kikapcsolódás kiegészítője: Amikor a stressz jobb lesz az életében, szánjon időt a tömjén illóolajjal. Az aroma nagyon erőteljes, és a relaxációt elősegítették korosztályok óta. Harcol a negatív érzelmek ellen és felemeli a kedélyeket, miközben egyensúlyban tartja a hangulatot. Tegyen néhány cseppet az Elegance porlasztó diffúzorába, és fázzon .

7) A tökéletes szépségszérum: A tömjén illóolaj által a bőrnek nyújtott előnyök végtelenek. Valójában ez az egyik legelterjedtebb felhasználása ennek a csodálatos illóolajnak. A bőr felelevenítésének és fiatalításának képessége csodálatosá teszi a tömjén illóolajat a ráncok és hegek megjelenésének csökkentésében, a pattanások megelőzésében és az apróbb sebek gyógyításában.