Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3D mechanikus puzzle-k - erősítsd az elméd

A digitális technológiák korában egyre inkább elmerülünk az elektronikus világban, és elhatárolódunk a való világtól. Egy bizonyos ponton azonban sürgős szükségét érezhetjük a fizikai érintkezésnek a körülöttünk lévő tárgyakkal. Érdekes és egyúttal békés időtöltés is segítségünkre lehet ebben, amely nemcsak pihenést nyújt a szemünknek, hanem lehetővé teszi számunkra, hogy kitisztítsuk az elménket és jól érezzük magunkat - hobbi. Jó példa erre a hobbitípusra a speciális mekkók - 3D mechanikus kirakók - háromdimenziós modelljeinek (3D-modellek) összeállítása.

Mi a 3D puzzle?

A 3D puzzle nagyszámú különféle darabból áll, amelyeket a megfelelő kézikönyv utasításainak megfelelően kell összeállítani. Ennek eredményeként háromdimenziós modellt kap. Gyakorlatilag bármely tárgy szolgálhat modellként - mindez a rejtvénykészítő fantáziájától függ.

A kreativitás azonban soha nem áll le, és a hagyományos 3D-s rejtvények felváltják az új mobil mechanikus modelleket.

Az egyik legeredetibb és legviccesebb háromdimenziós mechanikai modellgyártó az ukrán Gears cég . Székhelye és létesítményei Ukrajnában vannak.

A gyártó által kínált rejtvények különböző és népszerű mechanizmusok modelljeit képviselik. A javasolt modellek között megtalálhatók a komplex mechanikus eszközök különféle modelljei: időzítő, traktor, villamos, kombájn stb. A modell összeszerelése után mozoghat, vagy olyan mozgó mechanizmusai lehetnek, amelyeket emberi erő, gravitáció, légsugár vagy gumiszalag mozgása indít el.

Az összeszerelési folyamathoz nincs szükség semmilyen speciális felszerelésre vagy eszközre - bárki könnyen összeállíthatja otthon. Csak a kezedre lesz szükséged, sok türelemre és egy szerelési kézikönyvre.

Az alkatrészek minősége kiváló - minden elemet lézerrel vésnek egy rétegelt lemezre. A doboz belsejében több faragott fadarab található, amelyeket be kell horpadnia (célszerű a darabokat a hátoldalának megnyomásával eltávolítani, hogy azok az arcra kerüljenek - ebben az esetben, ha sorja kerül ki a darab mögött , lyukat fog tenni a deszkában, de nem rongálja az alkatrészt). Szép részlet, hogy a doboz nagyon reprezentatív és tökéletes ajándék. Belül, az alkatrészekkel együtt, részletes, részletes, három nyelven írt kézikönyvet talál: ukrán, orosz és angol.

slideshow_4.jpg

Alkalmazás

Az összeszerelt modellek alkalmazási körét nem korlátozza, hanem a saját fantáziája - szabadidejében szórakoztathatja magát a mobil modellek versenyzésével, stílusos díszként felszerelheti őket irodai munkapadjára vagy egy otthon dekorációs elemére. modern, kávézó, dolgozószoba, gyűjtemény darab stb. Ezenkívül egyes modellek gyakorlati alkalmazással is rendelkeznek: például egy mechanikus láda szolgálhat névjegykártyák dobozaként, míg az időzítő valójában számolja az időt.

A mozgó elemekkel rendelkező modellek pontosan tükrözik a készülék mechanikájának alapelveit, motorjaik és mechanizmusaik működését. Ebben a tekintetben a bemutatott modellek a modellezés, a mechanika, a fizika rajongói számára érdekesek lehetnek. A mechanizmusok megfelelő működése közvetlenül függ az összes alkatrész és elem összeszerelésének minőségétől, figyelmességétől, pontosságától és pontosságától. Ezért segít ez a fajta rejtvény az ügyesség és a figyelem fejlesztésében.

Mint látható, a 3D-s mechanikus rejtvények nemcsak a gyermekek játékai lehetnek, hanem az egész család számára érdekes időtöltés - az összeszerelési folyamat több órán keresztül szórakoztathatja őket.

Színezékek segítségével személyre szabhatja az összeszerelt modellt is. A festett modell feltűnőbb és reálisabb lehet. A legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a már összeállított modell festése. Ha azonban sok apró alkatrész, mechanizmus és lyuk van a nehezen elérhető helyeken, ez megnehezítheti. Az eredmény pontosabb lesz, ha az összerakás előtt kifestjük a darabokat. Ehhez alaposan át kell tanulmányozni a kézikönyvet, minden részletet a színükre kell festeni és a felszerelés előtt meg kell szárítani.

Előny

A puzzle összeállítása nemcsak ügyességét és türelmét gyakorolja, hanem segít ellazulni, miközben serkenti a mentális tevékenységet. Ha elfárad vagy stresszel jár a munkahelyén, a modell összeállításának folyamata segít megtisztítani az elméjét, visszanyerni a nyugalmat és helyreállítani a pszicho-érzelmi egyensúlyt.

Ettől eltekintve az összeszerelésükhöz szükséges apró részletek és precizitás fejleszti a kéz mozgékonyságát, a fantáziát, az emlékezetet, a szellemi munka képességét - a kézi mozgások pozitív hatása a mentális fejlődésre Kínában az ie 2. század óta ismert volt.

A prominens német filozófus, Immanuel Kant azt állította, hogy "a kéz az emberi agy, amely kijött". A legújabb kutatások szintén megerősítik a kézmozgás és a mentális fejlődés kapcsolatát.

Meg kell jegyezni, hogy a rejtvény sikeresen teljesíti a fejlesztési funkciót. A fiziológusok biztosítják, hogy közvetlen kapcsolat áll fenn az idegvégződésű agyféltekék között, amelyek a kézben és az ujjak hegyén helyezkednek el. A kezek izomtevékenysége serkenti a központi idegrendszer működését. Ezért a gyermekek fejlődése az ujjakból érkező kinetikus impulzusoktól is függ - azok a gyermekek, akiknek magas a finommotoros fejlődésük, jó logikai elme képességet mutatnak, fejlett memóriájuk, figyelmük és beszédük van. A pszichológusok hangsúlyozzák, hogy a gyermek mentális képességei nagyon korán elkezdődnek kialakulni nem önmagukban, hanem tevékenységük növekedésével, beleértve a motoros aktivitást is.

81sipvqdygl._ac_sl1500_.jpg

Ökológia

A 3D-s modellek lapjai környezetbarát anyagokból készülnek - a kelet-európai Kárpátokból származó kiváló minőségű fából.

Az összeszerelési folyamat nem igényel ragasztó és egyéb vegyi anyagok alkalmazását.

Használat után a termék a környezet károsítása nélkül újrahasznosítható.

Következtetés

Amint láthatja, ennek a szórakozásnak - a rejtvények háromdimenziós modelljeinek összeszerelése - számos előnye van, és nemcsak szórakoztató, hanem hasznos hobbi is. Természetesen a 3D-s mechanikus puzzle kitűnő ajándék lesz bárkinek - egy kis mérnöktől a felnőtt emberig.

Készítsünk szép és hasznos ajándékokat!