Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3 illóolaj hajhullás ellen

A tanulmányok azt mutatják, hogy 3 specifikus illóolaj létezik, amelyek képesek a hajhullás és az alopecia elleni küzdelemre. Tudja meg, mik ezek és hogyan kell használni őket!

A hajhullás a világ népességét érintő probléma 2020-ban a világjárvány által tapasztalt változások nyomán. Az olyan tényezők, mint a stressz, szorongás, betegségek, kiegyensúlyozatlan étrend, hormonális változások, alváshiány és örökletes problémák vezetnek ehhez a helyzethez, és a napi hajhullást a normálisnál nagyobbá teszik .

Ezért kerestünk néhány házi gyógymódot, hogy megállítsuk ezt a problémát, és a kutatási és tudományos folyóiratoknak köszönhetően találtunk egy trükköt, amely csodálatosan működhet: illóolajok alkalmazása a hajhullás ellen. Különösen hármat kell kombinálnia, és most felfedjük őket, valamint a használati módot és a háttérmagyarázatot. Fejezd be az olvasást, és fuss, hogy megvásárold őket!

A 3 olaj, amely megállítja a hajhullást

A rozmaring, a levendula és a cédrus illóolajok keveréke biztonságos és hatékony a hajhullás megállításában, az alopecia kezelésében és az új tincsek vastagabbá és gyorsabbá tételében, számos tanulmány szerint:

Rozmaringolaj

A nyers rozmaring illóolaja képes kezelni az androgén alopeciát és a areata-t férfiaknál és nőknél. Emellett növelheti a haj vastagságát és szilárdságát, csakúgy, mint azok, akik kozmetikai kezeléseket (például minoxidilt vagy rogainot) használnak, állítja a „Wiley” tudományos folyóirat cikke és az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtárában publikált kutatás.

Levendula olaj

A „Toxikológiai kutatás” című kiadvány 2016-ban feltárta, hogy a levendula illóolaj képes volt megvastagítani és felgyorsítani az egerek szőrnövekedését, később pedig kiderült, hogy segített kopaszságban és alopeciában. Ezenkívül ezt az olajat antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt is elismerték, amely gyönyörűvé teszi a hajat!

Cédrusfaolaj

A fejbőrre kifejtett hatása egyensúlyba hozza az olajtermelő mirigyeket, és küzd a gombákkal és mikrobákkal, amelyek hajhullást okozhatnak. A „JAMA Dermatology” tanulmány az alopecia areata sikeres kezelésére hívja fel a figyelmet, amennyiben más olajokkal, például rozmaringgal, levendulával és kakukkfűvel kombinálják.

Hogyan kell alkalmazni az olajokat a hajhullás elleni küzdelemben?

Keverjen össze 3 cseppet minden olajból (rozmaring, levendula és cédrus) egy evőkanál hordozóolajjal együtt, amely lehet kókuszdió, jojoba vagy szőlőmag.

Ezután vigye fel a tiszta és nedves fejbőrre, óvatosan masszírozza az ujjaival, és hagyja 10 percig. Ezután mossa a szokásos módon meleg vízzel - nem forró vagy hideg -, és ismételje meg minden héten.

A szem előtt tartandó dolgok az olajok alkalmazása előtt

  • Mielőtt elkezdené használni ezt az olajkeveréket hetente, vigye fel a keveréket egy kis területre a fülek felett, és várja meg, hogy 48 óra múlva a reakció megjelenjen. Ha nem észlel semmilyen rendellenes tünetet, például viszketést, kényelmetlenséget vagy megereszkedést, elkezdheti használni a kezelést.
  • Ha más kezelést alkalmaz a hajhullás leküzdésére, ne próbálja ki ezt a gyógymódot, egyenként! Fejezze be, és egy hónap múlva kezdje megízlelni ezen olajok varázsát.
  • Elengedhetetlen, hogy az olajat a tiszta hajra alkalmazza, és meleg vízzel (hidegnél forróbbnál) öblítse le a kutikulák lezárásához. Az eredmények az 1. és 6. hónap között kezdődnek.